فرهنگ چای در روسیه
روس ها مردمان چای خوری می باشند، که یکی از دلایل آن شرایط آب و هوایی آنجاست.
چای برای ما ایرانی ها اهمیت دارد ولی مهمان روس ها که باشید، ساعت ها خودشان را با چای مشغول می کنند. مگر این که فصل میوه های فصلی مانند هندوانه و میوه های مناطق حاره ای باشد.
ساخت سماور در ایران به دستور امیرکبیر و توسط یک استادکار شروع شد و تا امروز ادامه پیدا کرده است. بعضی از کارگاه های سماور ایرانی به روسیه سماور صادر می کنند و حتی در شهر “تولا” که پر از سماور روسی است، سماور ایرانی هم به فروش می رود.
کلمه سماور در زبان روسی یعنی «خودجوش». کلمه استکان هم روسی است.
مواد لازم :
۴ فنجان آب
آب یک لیمو (۱-۲ فنجان)
آب دو پرتقال (حدود ۱ فنجان)
۱ قاشق غذاخوری عسل
۴-۱ چوب دارچین
۱ قاشق چای خوری میخک
۴ چای کیسه ای
طرز تهیه:
در یک تابه بزرگ ۴ فنجان آب گرم ، آب لیمو ، آب پرتقال ، عسل ، دارچین و میخک را بریزید. و بگذارید تا بجوشد. تابه را از روی حرارت بردارید و چای کیسه ای را اضافه کنید. ۳ دقیقه چای های کیسه ای را فرو برید. مخلوط را از یک صافی رد کنید و درون ۴ فنجان بریزید. نوش جان
میخک (Clove)
نام علمی : caryophillium aromaticus
درخت میخک بومی جزائر اندونزی و اقیانوسیه است و به دلیل زیبایی خاصی که دارد امروز در بیشتر نقاط دینا بعنوان درخت زینتی پرورش داده می شود و در مناطق سردسیر این گیاه در گلخانه و گرم خانه نگهداری می شود .در قدیم الایام میخک ادویه ای گران قیمت بوده است که فقط پادشاهان و ثروتمندان می توانستند از آن استفاده کنند.